Υλικά ♥️
100 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
βανιλλίνη
Μέθοδος μαγειρέματος
Αρχικά, χωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους των αυγών σε ξεχωριστά δοχεία. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε 100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο και 100 γραμμάρια γάλα και αφήστε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε 100 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Ενώ χτυπάμε, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Προσθέστε τη βανιλίνη και ανακατέψτε καλά. (Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί εκχύλισμα βανίλιας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη βανίλιας ή υγρή βανίλια). Αφήστε αυτό το μείγμα στην άκρη. Τώρα χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ. Ενώ χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά σιγά 100 γραμμάρια ζάχαρη. Έτσι, τα ασπράδια χτυπιούνται στην κατάσταση της αέρινης κρέμας γάλακτος. Τώρα ανακατεύουμε σιγά σιγά το πρώτο μείγμα που ετοιμάσαμε με τα χτυπημένα ασπράδια, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, όχι με μίξερ. Γεμίστε το ταψί με ζεστό νερό, καλύψτε το ταψί με περγαμηνή και στη συνέχεια αδειάστε την τελική ζύμη. Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα ταψί και ρίξτε περίπου 80 ml ζεστό νερό στο ταψί. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος που αυτό το κέικ γίνεται τόσο μαλακό. Ψήνουμε το κέικ Castella για 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς. Αφού κρυώσει, κόβουμε σε βολικές μερίδες 🤗🙃
Βυθιστείτε στη φρέσκια γεύση ενός υγρού κέικ πορτοκαλιού! Με τον υπέροχο συνδυασμό του από φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και αρωματικό ξύσμα πορτοκαλιού, αυτό το κέικ είναι μια πραγματική απόλαυση. Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι με ζωντανές γεύσεις!
συνταγή:
Συστατικά:
- 3 αυγά (μικρό μέγεθος)
- 200 γρ ζάχαρη
- 80 ml φυτικού ελαίου
- 160 ml γάλα
- 160 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 2 μέτρια πορτοκάλια)
- 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
👩🏻🍳 Οδηγίες:
1. 🥚 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
2. 🌿 Προσθέστε λίγο λίγο το φυτικό λάδι, το γάλα και τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά.
3. 🍊 Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
4. 🌾 Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε σιγά σιγά αυτό το μείγμα στο μείγμα αυγών και ζάχαρης, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5. 🍶 Αδειάζουμε τη ζύμη σε έτοιμη φόρμα ψωμιού μήκους 30 εκ. απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
6. 🌡️ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο.
7. ⏰ Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο στη φόρμα. Το αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
8. 🍰 Πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε το κέικ πορτοκαλιού με ζάχαρη άχνη για να του δώσετε μια γλυκιά πινελιά.
Απολαύστε αυτό το νόστιμο κέικ πορτοκαλιού με μια έκρηξη φρεσκάδας εσπεριδοειδών! Με κάθε μπουκιά, θα νιώσετε τις ηλιόλουστες δονήσεις των φρέσκων πορτοκαλιών. Χαρίστε στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας αυτό το υπέροχο κέικ. Καλό ψήσιμο και καλή όρεξη! 👩🏻🍳🍊🍰